Аспаз - бұл кез-келген уақытта қажетті мамандық. Аспаз кәсіпорынның жұмыс процесінбақылап қана қоймайды. Бұл мамандық өндіріске тікелеі қатысуды көздейді.Алайда, бұл ерекшелікүлкен жауапкершілік жүктейді. «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының «Аспаз» біліктілігі бойынша 3 курстың білім алушылары 2024 жылдың 2 қыркүйегінен бастап қала кәсіпорындарында - мейрамханаларда, дәмханаларда, мектеп асханаларында, пиццерияларда, асханаларда кәсіби тәжірибеден өтуде. Ұлттық тағамдардың ерекшеліктерін игеруде. Тағамдарды дайындайды, безендіріп ұсынады. Тәлімгерлерімен бірлесіп тамақ дайындау бойынша технологиялық карталар әзірлейді, өнімдерге тапсырыс жасап, банкет мәзірін әзірлеуге қатысады. Студенттерге ұнайды. Әлеуметтіксеріктестер тарапынан ешқандай шағым жоқ, оларбіздің студенттерге риза.
Ө/о шебері Пшеничникова Л. А.